لیست اختراعات محسن امین


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 23
تاریخ اظهارنامه: 1397/11/27
تاریخ ثبت: 1398/02/30
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع پستو، سس اسپاگتي به سبك ايتاليايي است كه اخيراً با اقبال بازار جهاني روبرو گرديده است. امروزه طيف وسيعي از سس هاي آماده مصرف براي انواع پاستا در بازار موجود است. به دليل بهبود كيفيت و گسترش دستورالعمل هاي متنوع، مصرف اين محصولات افزايش يافته است. اختراع حاضر محصولات پستو بهبود يافته و با كيفيت جديد و طعم مطلوب ارائه مي دهد كه علاوه بر اين كه مدت نگهداري معادل 2 سال دارد، بدون هيچگونه نگهدارنده اي توليد مي شود و يك سس پستو آماده مصرف را ارائه مي دهد. ايجاد تنوع و نوآوري در طعم و مزه و عطر و بو، متناسب با ذائقه ايراني از ديگر مزيت هاي اختراع حاضر است. بهره برداري از تكنولوژي مدرن و استفاده از خط توليد جديد، به منظور توليد سس پستو كه مشابه هيچكدام از خطوط توليد موجود براي انواع سس هاي مايونز و سالاد و كچاپ و كنسرو نمي باشد. سس پستوي فرموله شده در شركت زر ماكارون براي اولين بار در ايران سسي را فراهم مي كند كه با وجود مواد اوليه مغذي كه اكثراً به صورت تازه و با كيفيت بالا تهيه مي شوند با بكار گيري چندين عامل كنترلي مثل pH، فرايند حرارتي، نوع بسته بندي، محصولي با ماندگاري بالا و بدون نگهدارنده ارائه داده است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/04/10
تاریخ ثبت: 1398/10/11
خلاصه اختراع:

نگاه مصرف كنندگان از دهه هاي گذشته تا كنون به غذا ، تا حدود زيادي تغيير كرده است. آنها معتقدند كه مصرف مواد غذايي مي‏تواند به طور مستقيم به سلامت آنها كمك نمايد. غذاهاي امروز نه فقط براي رفع گرسنگي و تامين مواد مغذي لازم براي انسان، بلكه براي جلوگيري از بيماري هاي مرتبط با تغذيه و در جهت بهبود سلامت جسمي و رواني مصرف كنندگان نيز مي باشند. در اين راستا، غذاهاي فراسودمند نقش برجسته اي ايفا مي كنند. فراگير بودن پاستا در جهان مي‏تواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. پروتئين آردهاي ساير غلات و حبوبات معمولاً از نظر بيولوژيكي و پروفايل اسيدهاي آمينه از پروتئين آرد گندم غني تر هستند و حتي برخي از غلات و حبوبات داراي پروتئين بيشتري نسبت به آرد گندم هستند اما از ديدگاه تكنولوژيكي به دليل اينكه اغلب قادر به تشكيل ساختار گلوتني ضروري پاستا نيستند، در پروسه توليد پاستاي با كيفيت و غني از پروتئين، فيبر و ريزمغذي هاي مهم بدن، با پيچيدگي همراه هستند. در فرمولاسيون اين محصول هنگام اختلاط آردهاي گندم، جو، يولاف، كينووا، ارزن، چاودار، برنج، سويا، نخود، ذرت و فيبرهاي يولاف و گندم، پودرگلوتن و اصلاح كننده بافت افزوده شده است. استفاده از پودر گلوتن سبب اتصال مناسب اجزا خمير و تشكيل شبكه مطلوب آن مي‏گردد و اصلاح‏كننده بافت، موجب بهبود ويژگي‏هاي رئولوژي خمير و اصلاح الاستيسيته آن مي‏گردد به نحوي كه از سفت و الاستيكي شدن خمير حاصل جلوگيري مي‏كند. علاوه بر اين، اكسترود شدن خمير پاستا را نيز آسان مي‏سازد .محصولات‏ چندغله يكي از منابع شناخته شده‏ي فيبر رژيمي و بسياري از تركيبات زيست فعال مانند ليگنان‏ها، اسيد هاي فنوليك، فيتوسترول‏ها، مواد معدني، توكوفرول‏ها و تكوترينول‏ها هستند. غلات و حبوبات علاوه بر نشاسته فراوان، حاوي پروتئين و منبع انرژي مي باشند، همچنين محصولات چند غله غني از اسيدهاي آمينه و اسيدهاي چرب ضروري هستند. عطر و طعم خاص پاستاي چند غله كه در نتيجه كاربرد آرد غلات با ويژگي هاي حسي متفاوت در فرمولاسيون اين محصول است، باعث ايجاد بو و مزه مطلوب و مناسبي گرديده و در ذائقه سنجي هاي انجام شده، مصرف كنندگان اين پاستا را مطلوب و خوش طعم ارزيابي نموده اند.

تاریخ اظهارنامه: 1398/04/10
تاریخ ثبت: 1398/10/14
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع فراگير بودن پاستا در جهان مي‏تواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. علاقه به توسعه غذاهاي غني شده با فيبرهاي رژيمي به علت آگاهي و علاقه مصرف كنندگان به سلامت به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است. غلات به عنوان منبع اصلي مواد معدني محسوب مي شوند اما اين مواد با تركيباتي مانند اسيد فيتيك كه فرم ذخيره شده فسفر در دانه هاست و ميزان آن در سبوس غلات نسبت به آندوسپرم بالاتر است تركيب مي شوند و به اين ترتيب از دسترسي زيستي آنها كاهش مي‏يابد. اسيد فيتيك به طور كلي به عنوان فاكتور ضد تغذيه اي شناخته شده است كه آن را مي توان به روش هاي مختلفي حذف نمود. تيمارهاي متفاوتي مانند تخمير، هيدراته كردن سرد، حرارت دهي مرطوب و اندازه ذرات سبوس براي هيدروليز اسيدفيتيك موجود در سبوس گندم وجود دارد. نتايج نشان مي دهد كه حرارت دهي مرطوب يكي از روش هاي اثر بخش در كاهش ميزان اسيدفيتيك بوده است.گندم غني از فيبراست كه عمدتاً نامحلول است و در سبوس متمركز شده است. مطالعات نشان مي دهد كه تركيبات سبوس به عنوان تركيبات پري‏بيوتيك عمل مي‏كنند و خوراك باكتري هاي مفيد روده خواهند شد. با اين حال، بيشتر سبوس ها از طريق سيستم گوارش بدون تغيير دفع مي شوند. آثار سلامتي بخش فيبرهاي رژيمي در رابطه با زمان انتقال غذا به روده ي انسان، جلوگيري از يبوست، كاهش خطر ابتلا به سرطان روده ، تقويت سوخت و ساز بدن، توليد اسيدهاي چرب كوتاه زنجير و همين طور تحريك كردن رشد ميكرو فلور مفيد روده به خوبي بررسي و مستند سازي شده و فيبرهاي رژيمي را به عنوان منابع خوبي براي كنترل ديابت، كاهش و كنترل بيماري هاي قلبي عروقي، كنترل وزن، سلامت پوست معرفي كرده است. همچنين طعم دهنده دود در سيستم هاي غذايي به طور گسترده اي مورد استفاده قرار گرفته است تا ويژگي هاي عطر و طعم شبيه به محصولات غذايي دودي را ارائه دهد. طعم ويژه پاستا دودي اين محصول را از ساير انواع پاستا متمايز مي كند ضمن اينكه داراي مواد مضر حاصل از دود دادن نمي باشند و اين به دليل استفاده از طعم دهنده دود به جاي دود دادن حاصل از سوختن مستقيم چوب است. به علاوه طعم دهنده دودي اضافه شده پس طعم حاصل از سبوس موجود در اين محصول را تصحيح و طعم آن را ارتقا مي دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/03
تاریخ ثبت: 1391/10/10
خلاصه اختراع:

بيماران سلياكي به علت حضور گلوتن در گندم قادر به مصرف محصولات تهيه شده از آرد گندم نيستند بنابراين توليد ماكاروني بدون گلوتن مي تواند نياز بيماران سلياكي به مصرف اين نوع محصولات را مرتفع سازد لذا در بررسي حاضر براي توليد اين نوع ماكاراني به جاي آرد گندم از مخلوط اردي شامل آرد برنج و نشاسته ذرت استغاده و از صمغ زانتان به منظور تقليد خصوصيات گلوتن استفاده شد معمولا به علت حذف آرد گندم در توليد اين نوع كيك ارزش تغذيه اي كاهش پيدا مي كند ولي در ماكارئني بدون گلوتن توليدي با در نظر گرفتن اين مورد از بتا كارتن به عنوان مكمل ويتاميني استفاده شد و حضور آن سبب شد تا اين نوع ماكاروني از ارزش تغذيه اي بالايي برخوردار باشد در نهايت ماكاروني بدون گلوتن با كيفيت عطر و طعم مطلوب و ماندگاري بالا از فرمالاسيون بدست آمده تهيه شد كه مي تواند سبب ارتقاء كيفيت تغذيه اي بيماران سلياكي شود

تاریخ ثبت: 1396/04/24
مخترع/مخترعان: محسن اميني
خلاصه اختراع:

امروزه سطح آگاهي مصرف كنندگان و توليدكنندگان در ارتباط با مشكلات ناشي از مصرف غذاهاي ناسالم رو به افزايش است، مطالعات بسياري نشان داده كه دريافت برخي مواد غذايي ارتباط مستقيم با كاهش برخي از بيماريها دارد، استفاده از اين نوع اقلام غذايي و افزودن آن به ساير مواد غذايي در صنعت غذا رويكرد جديدي است كه تحت عنوان غذاهاي فراسودمند نامگذاري شده‏اند. غذاهاي فراسودمند افزون بر ارزش تغذيه‏اي پايه، دست كم داراي يك خاصيت مشخص و به اثبات رسيده ارتقا سلامت، پيشگيري كننده و يا كاهش دهنده بيماري هستند و شامل مجموعه متنوعي مانند غذاهاي فرمول بندي شده مي‏باشند. بنابراين تقاضا براي مواد طبيعي بهبود دهنده سلامت روز به روز افزايش يافته است. از جمله گياهاني كه در سال‏هاي اخير به دليل وجود مواد موثره طبيعي و ايمن بسيار مورد توجه واقع شده است گياه زردچوبه مي‏باشد. امروزه مطالعات مختلف نشان داده‏اند كه كوركومين زردچوبه داراي ويژگي‏هاي عملكردي چشمگيري است و در تحقيقات محققان خواص متفاوتي از اين تركيب گزارش شده است. در حال حاضر پاستا به عنوان يكي از مقبول‏ترين غذاها در دنيا مصرف مي‏شوند و جايگاه اين محصول در سبد غذايي خانواده‏هاي ايراني نيز تا حدود زيادي تثبيت شده است. با توجه به اثرات سلامتي‏ بخش چشمگير كوركومين و مصرف بالاي ماكاروني در سبد غذايي خانوارهاي ايراني، با رويكرد بهبود ارزش تغذيه‏اي و همچنين بهبود ويژگي‏هاي حسي محصول نهايي، اقدام به توليد پاستاي كوركومين شد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/09/20
تاریخ ثبت: 1397/04/04
خلاصه اختراع:

حذف پروتئين شربت فروكتوز توسط دكانترهاي سانتريفيوژي Protein Elimination Fructose Syrup by Centrifuge Decanters خلاصه اختراع امروزه شيرين‌كننده‌اي مانند شربت فروكتوز با داشتن ويژگي‌هاي منحصربه‌ فرد تكنولوژيكي، تغذيه‌اي و اقتصادي در صنايع مختلف غذايي و دارويي جايگزيني مناسب براي شكر مي باشد. گروه صنعتي پژوهشي فرهيختگان زرنام با برند تجاري زرفروكتوز در راستاي توليد محصولي باكيفيت، سلامت‌ محور و بدون آسيب به محيط‌ زيست اقدام به اجراي پروژه‌هايي خاص در طي فرايند توليد نموده است. ازآنجاكه شربت فروكتوز شيرين‌كننده‌اي است كه علاوه بر صنعت غذا در صنعت دارو نيز كاربرد دارد، لذا انتخاب روش حذف ناخالصي ها از جمله پروتئين داراي اهميت ويژه اي مي‌باشد كه در اين راستا گروه صنعتي پژوهشي فرهيختگان زرنام براي اولين بار به جاي فرآيندهاي رايج حذف پروتئين مانند فيلتر پرس و درام وكيوم فيلتر كه با معايب بسياري همراه مي باشند از سيستم دكانتر استفاده كرده است كه موجب توليد محصولي باكيفيت، سلامت‌محور و بدون آسيب به محيط‌ زيست مي گردد. درنهايت لازم به ذكر است كه اين محصول به دليل ويژگي هاي كيفي مناسب علاوه بر صنايع غذايي در صنايع دارويي نيز كاربرد گسترده اي دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/09/14
تاریخ ثبت: 1397/04/04
خلاصه اختراع:

خالص سازي شربت فروكتوزتوسط ممبران فيلتر purification of fructose syrup by membrance filter خلاصه اختراع امروزه شيرين‌ كننده‌اي مانند شربت فروكتوز با داشتن ويژگي هاي منحصر به‌ فرد تكنولوژيكي، تغذيه‌اي و اقتصادي در صنايع مختلف غذايي و دارويي جايگزيني مناسب براي شكر مي باشد. گروه صنعتي پژوهشي فرهيختگان زرنام با برند تجاري زر فروكتوز در راستاي توليد محصولي با كيفيت، ارزان، سلامت‌ محور و بدون آسيب به محيط‌ زيست اقدام به اجراي پروژه‌هايي خاص در طي فرايند توليد نموده است. ازآنجاييكه شربت فروكتوز شيرين‌ كننده‌اي است كه علاوه بر صنعت غذا در صنعت دارو نيز كاربرد دارد، لذا انتخاب روش فيلتراسيون، از اهميت بسيار ويژه اي برخوردار مي باشد كه در اين راستا استفاده از فرايندهاي خالص سازي رايج بر پايه كربن فعال و خاك دياتومه كه موجب آلودگي هاي ميكروبي در سيستم مي شود حذف شده و از سيستم پيش‌ تصفيه و تصفيه برپايه بگ فيلتر و ممبران فيلترهاي سراميكي با سايز 100 نانومتر براي اولين بار استفاده شده كه موجب توليد محصولي با كيفيت، سلامت‌ محور و بدون آسيب به محيط‌ زيست مي گردد. درنهايت لازم به ذكر است كه اين محصول به دليل ويژگي هاي كيفي مناسب علاوه بر صنايع غذايي كاربرد گسترده اي در صنايع دارويي نيز دارد.

تاریخ ثبت: 1397/06/14
خلاصه اختراع:

اسپري زير زباني SATINEX، برطرف كننده دردهاي عضلاني بيماران MS ، داروئي است كه با استفاده از عصاره گياه كانابيس (شاهدانه) فرموله شده است. نوآوري اين اختراع در بكارگيري استخراج عصاره بروش سريع حلال (ASE) ازژنوتيپهاي اختصاصي گياه كانابيس ايران است كه طي گذراندن مراحل دهگانه زير حاصل گرديده است. 1- ثبت مشخصات 61 جمعيت برتركانابيس بومي ايران از طريق غربالگري وانگشت نگاري مولكولي و توالي يابي ژنوم آنها (جدول 1 پيوست، كد جمعيتهاي مورد مطالعه كانابيس هاي بومي ايران) 2- غربالگري فيتوشيميائي نمونه هاي منتخب از جمعيتهاي برتر كانابيس از نظر وجود تركيبات THC و CBD ( جدول شماره 2 پيوست) 3- تعين نمونه هاي منتخب از نظر وجود نسبت مناسب THC به CBD براي اهداف داروئي 4- تهيه عصاره از نمونه هاي منتخب ژنتيكي كانابيس با استفاده از روش ASE در اشل آزمايشگاهي و صنعتي. 5- آناليز عصاره نمونه هاي منتخب ژنتيكي كانابيس و تعين نسبت CBD/THC ( نمودارهاي 1 الي 10 از طيفهاي GC/MS ) 6- انجام آناليز داروي خارجي از نظر تعين مقدار تركيبات شاخص THC و CBD 7- انتخاب بهترين فرمولاسيون آزمايشي ، مطابق با نمونه داروي خارجي { تصاوير 2 و 3 و 4 و 5 مربوط به طيفهاي GC/MS و جداول تشخيص تركيبات مربوط به Sample (داروي SATINEX )} در مقايسه با نمونه داروي خارجي 8- ساخت نمونه آزمايشي داروي زير زباني SATINEX با استفاده از عصاره هاي منتخب و بهترين فرمولاسيون (تصوير شماره 1 ) 9- تهيه بذور لازم براي تكثير نمونه هاي منتخب كانابيس داروئي. 10- برنامه ريزي براي توليد صنعتي دارو.

تاریخ ثبت: 1397/12/05
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع تغذيه مهمترين عامل موازي با تمرينات ورزشي براي رسيدن به موفقيت ورزشكاران محسوب مي‏شود. تمرينات ورزشي تأثير عمده‏اي بر روي متابوليسم پروتئين در بدن مي‏گذارند. مصرف مواد غذايي حاوي پروتئين بالا از زمان‏هاي بسيار دور در بين ورزشكاران محبوبيت زيادي داشته است، چرا كه ورزشكاران بر اين باورند كه غذاهاي پر پروتئين علاوه بر تأمين انرژي مورد نياز آن‏ها، مي‏تواند به ساخت بهينه ماهيچه‏هاي بدن نيز كمك نمايد. پاستا به دليل ارزان قيمت بودن، آساني حمل و نقل، سادگي پخت، عمر انبارماني بالا و ... داراي جذابيت و طرفداران بسياري در سرتاسر دنيا مي‏باشد. همه گير بودن مصرف پاستا در سرتاسر دنيا بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي مختص ورزشكاران مي‏باشد. فرموله كردن پاستايي با محتواي پروتئين و فيبر بالا و همچنين كربوهيدرات پائين براي ورزشكاران به دليل استفاده از مقادير بالاي پروتئين با پيچيدگي همراه است، چرا كه اين امر علاوه بر كاهش مطلوبيت ويژگي‏هاي ارگانولپتيكي در مقايسه با ساير انواع پاستا، موجب سخت شدن عمليات اكسترود كردن نيز مي‏گردد. بنابراين از ميكس پروتئين‏هاي گياهي، فيبر و اصلاح كننده‏هاي بافت به منظور بهبود ويژگي‏هاي رئولوژي خمير، اصلاح الاستيسيته آن، مطلوب نمودن ويژگي‏هاي حسي و ارگانولپتيكي جهت رسيدن ميزان پروتئين به حدود 50 درصد استفاده شد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/08/04
تاریخ ثبت: 1399/02/08
خلاصه اختراع:

نگاه مصرف كنندگان از دهه هاي گذشته تا كنون به غذا ، تا حدود زيادي تغيير كرده است. آنها معتقدند كه مصرف مواد غذايي مي‏تواند به طور مستقيم به سلامت آنها كمك نمايد. غذاهاي امروز نه فقط براي رفع گرسنگي و تامين مواد مغذي لازم براي انسان، بلكه براي جلوگيري از بيماري هاي مرتبط با تغذيه و در جهت بهبود سلامت جسمي و رواني مصرف كنندگان نيز مي باشند. در اين راستا، غذاهاي فراسودمند نقش برجسته اي ايفا مي كنند. فراگير بودن پاستا در جهان مي‏تواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. گياهخواري نوعي رژيم غذايي است كه در آن از خوردن گوشت جانداران پرهيز مي شود. در حقيقت گياه خواران در برنامه غذايي شان تنها از منابع گياهي مانند انواع سبزي ها، ميوه ها، غلات، حبوبات، مغزها و دانه هاي روغني استفاده مي كنند. نيازهاي تغذيه اي افراد گياهخوار، كمبود برخي از ريزمغذي ها از جمله ويتامين ها و مواد معدني به علت عدم مصرف مواد گوشتي و حيواني، بخصوص در گياه‌خواراني كه از هيچ ‌يك از فراورده هاي حيواني استفاده نمي‌كنند، مي باشد. مشكل عمده گياهخواران، فقر ويتامين ب12، امگا تري و مواد معدني روي و آهن است كه به وضوح در اين افراد به چشم مي خورد و جهت مرتفع ساختن اين نيازها مجبور به استفاده از قرص هاي مكمل روزانه مي باشند. زيرا تأمين اين ريز مغذي ها از طريق منابع گياهي با محدوديت همراه مي باشد. ضمن اينكه استفاده از مكمل هاي غذايي كه اكثراً وارداتي هستند علاوه بر تحميل كردن هزينه گزاف، ممكن است نياز روزانه آنها را كامل مرتفع نسازد. اين مسأله در كليه شاخه هاي گياهخواري كم و بيش مشترك و بزرگترين مشكل آنها بشمار مي‏رود. در راستاي حل اين مشكل، مركز تحقيق و توسعه زرماكارون را بر آن داشت تا محصولي ويژه، تحت عنوان پاستاي گياهخواران توليد كند كه علاوه بر فراهم كردن غذايي مورد مصرف و مطابق علاقه گياهخواران، مشكل كمبود ويتامين ب12، امگا3 و روي را تا حدود زيادي حل كند. تركيب ويژه پاستاي گياهخواران با طعمي دلپذير و لذيذ آن را به جهت ارزش تغذيه اي متمايز مي سازد. اين پاستا گياهخواران را از مصرف مكمل هاي غذايي حاوي ويتامين ب12 و روي و امگا3 گياهي تا حدودي بي نياز مي كند.

موارد یافت شده: 23